Hravá, slobodná, bohémska, to sú len niektoré vlastnosti kolekcie minerálnych šperkov, ktorú v ateliéri KLENOTA stále rozširujeme o nové a netradičné druhy kameňov.

Kúzlo nedokonalosti

Náramky a náhrdelníky vyrábame ručne v pražskom ateliéri z fazetovaných prírodných kameňov, ktoré kombinujeme s komponentmi z pravého 14 kt zlata. Nepravidelný tvar kameňov pripomína surovú podobu kameňa, ktorá tiež nie je dokonale symetrická. Hladké fazety sa naopak postarajú o vynikajúce trblietanie a zdôrazňujú farbu, tak ako to poznáme u vybrúsených kameňov.

Do tejto kategórie šperkov radíme tiež perly ozvláštnené kameňmi bledomodrého tyrkysu a výrazne červeného koralu. Spojenie nadčasovej klasiky s prekvapivým farebným prvkom pôsobí hravo, ale napriek tomu elegantne.

luxusní perlová náhrdelník a náramek doplněný o tyrkys a korál -KLENOTA perlový náhrdelník s tyrkysem a korálem - KLENOTA

Sú pre vás to pravé?

Minerálne šperky ocenia predovšetkým ženy s osobitým a vycibreným štýlom. Hoci sú šperky z minerálov zrovna jedným z aktuálnych trendov, oslovia aj ženy, ktoré na módne vlny príliš nehľadia a krátkodobé výstrelky s nimi nepohnú. Zároveň zaujmú tie, ktoré preferujú šperky svieže a plné farieb a s neutrálnou minimalistickou klasikou si nevystačia.

luxusní minerální náramky z bledě modrých akvamarínů a rubínů - KLENOTA

Vyberte si ten svoj

Minerály poznajú ľudia od pradávna a v histórii im pripisovali takmer magické schopnosti. Každý minerál nesie určitú symboliku a je tradične spájaný s niektorými znameniami zverokruhu. Pri ich výbere vám však najlepšie napovie vlastná intuícia.

Ako nosiť minerálne šperky?

Odpoveď bude znieť jednoducho: na všetky spôsoby. Môžete ich kombinovať navzájom, prípadne so zlatými šperkami, ako sú retiazky s medailónikmi či obľúbeným symbolom. Vrstvenie šperkov je jedným zo súčasných trendov a vykúzlite vďaka nemu dokonale zladený bohémsky outfit. Zároveň sú ale minerálne šperky dostatočne výrazné, aby sa stali tzv. „statement“ kúskom, ktorý môžete nosiť samostatne.

Každý minerál ponúka inú škálu odtieňov i vlastností - my sa s nimi hráme a starostlivo ich vyberáme. Samotný návrh dizajnu až po navliekanie komponentov je prepracovaný proces, ktorého výsledkom je šperk, ktorý je neopakovateľný a jedinečný.. Prezrite si našu kompletnú ponuku minerálnych šperkov a vyberte ten pravý priamo na mieru vašej osobnosti.

luxusní minerální náhrdelník a náramek z turmalínů - KLENOTA kolekce minerálních boho šperků KLENOTA