Ako už názov kolekcie napovedá, spoločným prvkom všetkých šperkov je okrem sofistikovaného minimalizmu a čírych moissanitov tzv. emerald cut čiže smaragdový výbrus. Ten je charakteristický svojím obdĺžnikovým tvarom so stupňovito brúsenými hranami, ktoré dokonale podčiarknú výnimočný lesk a čistotu moissanitu.

smaragdový brus - KLENOTA

 

Pri navrhovaní kolekcie E-cut sme si vysnívali šperky, ktoré by boli elegantné, nadčasové, jednoduché a zároveň neprehliadnuteľné. Spojili sme čistý dizajn a hladké línie na jednej strane s výraznými drahokamami na strane druhej. Aj napriek tomu, že šperky pôsobia veľmi jemne, zaujmú na prvý pohľad svojou jedinečnosťou a mimoriadnym spracovaním.

náramok s moissanitom v žltom zlate - KLENOTA náušnice s moissanitom v žltom zlate - KLENOTA

Sofistikovaná elegancia vo všetkých farbách zlata

A aké šperky v kolekcii E-cut nájdete? Náramky, náušnice (visiace i napichovačky), náhrdelníky, prstene a súpravy. Všetko vo 14 karátovom zlate v jemnej bielej, klasickej žltej i v nežnej ružovej. Každý šperk zdobí solitérny moissanit o veľkosti 3×5 alebo 4×6 milimetrov osadený do štyroch drobných krapní alebo v bezel štýle do hladkej obruby.

Kombináciou zlata a moissanitu vznikli šperky, ktoré sú odolné, pôsobia luxusne a exkluzívne a zároveň sú cenovo dostupné.

prstene s moissanitom - KLENOTA náušnice s moissanitom - KLENOTA

A prečo práve moissanit?

Dôvodov, prečo si tento zatiaľ nie úplne rozšírený drahokam laboratórneho pôvodu získava stále väčšiu obľubu, je hneď niekoľko. Vyznačuje sa výnimočnou čistotou - tá je v priemere ekvivalentná k diamantom hodnoteným ako VS. Takej kvality dosahuje menej ako 10 % brúsených diamantov. Navyše k sebe vďaka svojmu zloženiu moissanity málo priťahujú nečistoty a prach. Vyžadujú preto len minimálnu starostlivosť.

Veľkým plusom je tiež vysoká odolnosť. Na stupnici tvrdosti dosahuje moissanit čísla 9,25, čo z neho robí hneď po diamantu druhý najtvrdší kameň. Radí sa tak medzi drahokamy ideálne pre každodenné nosenie.

zlaté šperky s moissanitom - KLENOTA šperky s moissanitom - KLENOTA

Moissanit zaujme několika pozoruhodnými optickými vlastnostmi. Kromě čistoty se pyšní i velmi vysokým leskem (o 18 % větším, než má diamant). Originalitu mu dodává schopnost dvojlomu. Ta způsobuje, že se světlo pronikající do kamene ohýbá a láme na dva paprsky, které se dále rozkládají na spektrální barvy. Moissanity se tak v určitých situacích mohou jevit jako duhové.

Prohlédněte si naši novou kolekci E-cut a vyberte si pro sebe nebo někoho blízkého nový oblíbený šperk pro každý den.