Zásnuby prebehli, zásnubný prstienok sa už blýska na ruke budúcej nevesty, je teda najvyšší čas vrhnúť sa na plánovanie. Kde ale začať? Vďaka našim 10 tipom zoberiete prípravy za ten správny koniec.

1. Inšpirujte sa a stanovte si priority

Internet je studnicou informácií a kreatívnych nápadov. Všetko, čo potrebujete k vykresleniu základných obrysov vášho dňa, je teda vzdialené doslova pár kliknutí. Ak vám to však nebude stačiť, bude sa vo vašej blízkosti určite konať aj nejaký svadobný veľtrh, kde okrem inšpirácie nasajete aj tú správnu atmosféru. Potom sa s partnerom vyzbrojení nápadmi rozmyslite, čo je pre vás najdôležitejšie, a zlaďte vaše predstavy.

Svadobné obrúčky KLENOTA - ružové zlato a diamanty

2. Rozpočet, alebo ako dôležité je mať... prostriedky

Akonáhle máte stanovené základné priority, prichádzajú na rad úvahy o finančnej stránke veci. Pokiaľ vaše zdroje nie sú neobmedzené, vopred si stanovte limit, koľko za svadbu chcete (alebo skôr môžete) minúť. Tiež je dobré rozdeliť výdavky do kategórií a každej z nich prideliť sumu. Vôbec nie je od veci vymyslieť dve možné riešenia jedného bodu – nákladnejšie a lacnejšie. Ktoré nakoniec zvolíte, je možné v priebehu príprav prispôsobovať tomu, ako sa z vášho rozpočtu odčerpávajú prostriedky a ako zásadná pre vás daná položka je.

Svadobné obrúčky žlté zlato KLENOTA

3. Dátum, miesto a hostia

So stanoveným rozpočtom môžete spísať predbežný zoznam hostí a začať kontaktovať možné miesta konania a vyberať vhodné dátum. Nezabudnite si tiež vybrať svedkov, poprípade aj družičky a družbu, a požiadať ich, aby v tejto dôležitej chvíli stáli po vašom boku.

10 tipov, ako naplánovať svadbu - KLENOTA

4. Oddávajúci a dodávatelia

Začína vám to do seba pekne zapadať, preto je teraz čas osloviť oddávajúceho, fotografov, kameramanov, hudobníkov a ďalších profesionálov, ktorí sa na vašom dni budú podieľať. Všetci si musia vo svojom diári poznačiť termín a niektorí budú najskôr vyžadovať zálohu, preto sa na to pripravte.

5. Oblečenie a svadobné obrúčky

Teraz sa zamerajte na seba - v čom sa budete vo svoj svadobný deň cítiť dobre? Chcete si šaty a oblek vypožičať, alebo si zaobstaráte vlastné? Radi by ste na prstienku niečo trblietavého v podobe diamantu, alebo vás lákajú napríklad prstienky z bieleho zlata? Možnosti sú nepreberné, každopádne by váš odev aj svadobné obrúčky mali odrážať vás a váš vkus.

Svadobné obrúčky KLENOTA - žlté zlato a diamanty

6. Svadobné oznámenia, grafika a dekorácie

Začína to vyzerať vážne, že? Aby ste svojim hosťom dali vedieť, že sú oficiálne pozvaní, je neoddeliteľnou súčasťou príprav rozosielanie svadobných oznámení. Spoločne s ním sa často rieši aj kompletná grafika všetkých svadobných tlačovín (napr. program alebo nápojový lístok) a dekorácie. Tak vznikne pekný, vizuálne ucelený štýl.

Nezabudnite tiež na večernú výzdobu, kedy hlavnú rolu určite hrajú svetelné dekorácie!

10 tipov, ako naplánovať svadbu - KLENOTA 10 tipov, ako naplánovať svadbu - KLENOTA

7. Plán dňa D a posledných dní príprav

Váš veľký deň sa blíži a je vhodné vymyslieť strategický plán. Čo sa bude diať v osudný deň od rána až... možno až do rána? A čo je potreba zariadiť v posledných dňoch pred svadbou? Dobrá organizácia je 90 % úspechu.

8. Dolaďte detaily

Keď už ste vyriešili zásadné záležitosti, môžete sa zamyslieť nad drobnosťami. Napríklad či chcete svojim hosťom dať malý darček, zariadite zábavu pre prítomné deti alebo kam umiestnite jednotlivé dekorácie.

Snubný a zásnubný prsteň KLENOTA - ružové zlato a diamanty

9. Odškrtávací zoznam - máme všetko pripravené?

V závere plánovania určite oceníte dopredu spísaný zoznam všetkých vecí, ktoré treba doriešiť. Budete si tak môcť postupne odčiarknuť jednotlivé úlohy a udržíte si chladnú hlavu.

10. Užite si to

Pamätajte na to, že iná figúrka na torte ani chýbajúci druh koláčikov váš deň hneď nepošlú do prepadliska dejín. Vaša skazená nálada by ho ale ovplyvnila omnoho viac. Preto nasaďte úsmev a sústreďte sa na to najdôležitejšie - zajtra ráno a každé ráno potom sa už budete prebúdzať ako manželia.

10 tipov, ako naplánovať svadbu - KLENOTA