MENU

    Zásady ochrany osobných údajov

    Tieto Zásady ochrany osobných údajov (ďalej len „Zásady“) popisujú spôsob získavania, používania a ďalšieho nakladania s osobnými údajmi získanými prostredníctvom webového rozhrania www.klenota.sk (ďalej len „webové rozhranie“)

    Správca osobných údajov:

    KLENOTA s.r.o., so sídlom Bílkova 855/19, Staré Město, 110 00 Praha 1
    IČ: 26286505
    DIČ: CZ26286505
    zapísaný v obchodnom registri Okresného súdu v Prahe, oddiel C, vložka 125957

    Kontaktné údaje správcu osobných údajov:

    adresa pre doručovanie: Bílkova 855/19, Staré Město, 110 00 Praha 1
    telefónne číslo: +420 603 219 313
    kontaktný e-mail: info@klenota.com

    Ochrana osobných údajov je pre nás veľmi dôležitá. Prosíme o dôsledné zoznámenie sa s týmito Zásadami, ktoré obsahujú dôležité informácie o nakladaní s vašimi osobnými údajmi a o súvisiacich právach a povinnostiach.

    1. Úvodné ustanovenie

    1.1. Čím sa riadime pri nakladaní s osobnými údajmi?

    Pri nakladaní s osobnými údajmi postupujeme v súlade s právnym poriadkom Českej republiky a priamo uplatniteľnými predpismi Európskej únie, najmä s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES (ďalej len „nariadenie“) a zákonom č. 480/2004 Zb., o niektorých službách informačnej spoločnosti a o zmene niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

    1.2. Čo sú osobné údaje?

    Za osobné údaje sa pokladajú všetky informácie, ktoré identifikujú alebo môžu identifikovať konkrétnu fyzickú osobu. Osobnými údajmi sú najmä (ale nie výlučne):

    • identifikačné údaje, ako napr. meno a priezvisko, prihlasovacie meno do užívateľského konta;
    • kontaktné údaje, ako napr. adresa bydliska (alebo doručovacia adresa), telefónne číslo, e-mailová adresa.

    2. Získavanie a využívanie osobných údajov

    2.1. Ako získavame vaše osobné údaje?

    Svoje osobné údaje nám poskytujete najmä pri vyplnení objednávky (event. v rámci kontaktného formulára), prípadne pri zriadení používateľského účtu. Pokiaľ dôjde k akejkoľvek zmene vašich osobných údajov, informujte nás o tom, prosím.

    2.2. Na akom základe a na aké účely spracovávame vaše osobné údaje?

    • Osobné údaje zadané pri objednávaní tovaru môžeme bez vášho výslovného súhlasu spracovávať na základe a za účelom uzatvorenia a plnenia zmluvy, teda s cieľom dodania tovaru. Ďalej môžeme tieto údaje spracovávať na základe a za účelom splnenia našich zákonom stanovených povinností (najmä evidenčné povinnosti, archivácia daňových dokladov a pod.) a na základe nášho oprávneného záujmu na účely ochrany našich právnych nárokov.
    • Osobné údaje zadané pri založení používateľského účtu môžeme bez vášho výslovného súhlasu spracovávať na základe plnenia zmluvy a výlučne na účel umožnenie prístupu, správy a vedenia používateľského účtu.
    • Vašu e-mailovú adresu sme oprávnení bez vášho výslovného súhlasu využiť na základe nášho oprávneného záujmu pre zasielaní obchodných oznámení týkajúcich sa nášho tovaru podobného tomu, ktoré ste si od nás objednali. Zasielanie obchodných oznámení môžete kedykoľvek odmietnuť.
    • Ak nám k tomu potvrdením na webovom rozhraní dáte súhlas, môžeme vaše osobné údaje zadané na webovom rozhraní, najmä pri vyplnení objednávky alebo pri založení používateľského účtu, spracovávať za účelom zasielania obchodných oznámení a priameho marketingu, prípadne za ďalšími účelmi, s ktorými ste výslovne súhlasili. Ak ste mladší ako 16 rokov, je potrebné, aby súhlas udelil váš zákonný zástupca. V prípade pochybností si môžeme vyžiadať potvrdenie o vašom veku.

    Použiť vaše osobné údaje na iný účel, než pre ktorý boli získané, môžeme len na základe vášho súhlasu.

    2.3. Ako dlho údaje využívame?

    Osobné údaje zadané v rámci objednávania tovaru alebo v rámci registrácie využívame len na dobu potrebnú pre výkon zmluvy a splnenia právnych povinností, resp. pre ochranu našich právnych nárokov.

    Ak nám udelíte výslovný súhlas so spracovaním osobných údajov alebo ak užívame vašu e-mailovú adresu pre zasielanie obchodných oznámení v súlade s predchádzajúcim článkom, budú údaje využité po dobu fungovania webového rozhrania.

    3. Vaše práva v súvislosti s osobnými údajmi

    3.1. Právo na odvolanie súhlasu so spracovaním osobných údajov

    Ak spracovávame vaše osobné údaje len na základe vášho súhlasu (tj. Bez iného zákonného dôvodu), môžete tento súhlas kedykoľvek odvolať.

    Odvolanie súhlasu so spracovaním vašich osobných údajov je možné kedykoľvek, a to:

    • prostredníctvom e-mailu zaslaného na našu kontaktnú e-mailovú adresu;
    • telefonicky na našom kontaktnom telefónnom čísle;
    • písomne formou listu zaslaného na našu doručovaciu adresu;
    • v prípade obchodných oznámení - spôsobom, ktorý je uvedený v každom e-maile, ktorý obsahuje obchodné oznámenie (kliknutím na odhlasovací odkaz).

    Odvolaním súhlasu nie je dotknutá zákonnosť spracovania údajov vykonávaného do doby odvolania súhlasu so spracovaním.

    3.2. Právo na prístup k osobným údajom

    Máte právo nás požiadať o informáciu, či vykonávame spracovanie vašich osobných údajov. Ak vaše údaje spracovávame, máte právo na prístup k týmto osobným údajom a najmä k týmto informáciám:

    • účel spracovania;
    • kategória spracovávaných osobných údajov;
    • príjemcovia alebo kategórie príjemcov, ktorým budú osobné údaje sprístupnené;
    • doba, po ktorú budú osobné údaje uložené.

    Na vašu žiadosť vám poskytneme kópiu spracúvaných údajov. Za ďalšie kópie vám môžeme účtovať administratívny poplatok neprevyšujúci náklady spojené s vyhotovením a odovzdaním týchto ďalších kópií.

    3.3. Právo na opravu

    Ak sú vaše osobné údaje nepresné alebo neúplné, máte právo požadovať bezodkladnú nápravu, tj. opravu nesprávnych údajov a/alebo doplnenie neúplných údajov.

    3.4. Právo namietať proti spracovaniu

    Máte právo kedykoľvek namietať proti spracovaniu vašich osobných údajov, pokiaľ ich spracovávame na účely priameho marketingu vrátane akéhokoľvek automatizovaného spracovania osobných údajov. Po vznesení námietky prestaneme vaše osobné údaje pre tieto účely ďalej spracovávať.

    3.5. Právo na výmaz ("právo byť zabudnutý")

    Máte právo požadovať, aby sme vaše osobné údaje zmazali, ak:

    • osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré boli zhromaždené alebo spracované;
    • ste odvolali súhlas so spracovaním;
    • ste vzniesli námietky proti spracovaniu osobných údajov;
    • osobné údaje boli spracovávané nezákonne.

    Ak neexistujú zákonné dôvody pre odmietnutie vymazania, sme povinní vašej žiadosti vyhovieť.

    3.6. Právo na obmedzenie spracovania

    Máte právo požadovať, aby sme obmedzili spracovanie vašich osobných údajov, pokiaľ:

    • popierate presnosť svojich osobných údajov;
    • je spracovanie nezákonné a vy namiesto výmazu žiadate o obmedzenie spracovania osobných údajov;
    • už vaše osobné údaje nepotrebujeme na účely spracovania, ale vy ich požadujete pre určenie, výkon alebo obhajobu právnych nárokov;
    • vznesiete námietku proti spracovaniu.

    Pri obmedzení spracovania sme oprávnení vaše osobné údaje iba uložiť; ďalšie spracovanie je možné len s vaším súhlasom alebo zo zákonných dôvodov.

    Ak je spracovanie osobných údajov obmedzené z dôvodu námietky proti spracovaniu, trvá obmedzenie po dobu nutnú pre zistenie, či sme povinní vašej námietke vyhovieť.

    Ak je spracovanie osobných údajov obmedzené z dôvodu popretia presnosti údajov, trvá obmedzenie po dobu overení presnosti údajov.

    3.7. Právo na prenosnosť údajov

    Máte právo na získanie vašich osobných údajov, ktoré ste nám poskytli, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a ich odovzdanie inému správcovi osobných údajov.

    3.8. Ako môžete svoje práva uplatniť?

    Svoje práva v súvislosti s osobnými údajmi môžete uplatniť prostredníctvom našich kontaktných údajov. Všetky informácie a úkony vám budú poskytnuté bez zbytočného odkladu.

    Pri ochrane vašich osobných údajov vám vyjdeme maximálne v ústrety. Ak však s vybavením nebudete spokojní, máte právo obrátiť sa na príslušné orgány, najmä na Úrad na ochranu osobných údajov (http://www.uoou.cz), ktorý vykonáva dozor nad ochranou osobných údajov. Toto ustanovenie sa nedotýka vášho oprávnenia obrátiť sa so svojím podnetom na Úrad na ochranu osobných údajov priamo.

    Ak sa najmä vaše bydlisko, miesto výkonu zamestnania, alebo miesto údajného porušenia ochrany osobných údajov nachádza mimo Česka v inom členskom štáte Európskej únie, môžete sa obrátiť na príslušný dozorný úrad v tomto členskom štáte.

    4. Správa a spracovanie osobných údajov

    4.1. Ako spravujeme a spracovávame vaše osobné údaje?

    Sme správcom osobných údajov v zmysle nariadenia. Vaše osobné údaje ďalej spracováva:

    Česká pošta, s. p., IČ: 47114983; Zásilkovna s. r. o., IČ: 28408306; PPL CZ s. r. o., IČ: 25194798; Direct Parcel Distribution CZ s.r.o., IČ: 61329266; TOPTRANS EU, a.s., organizačná zložka, IČ: 28202376; Simplia, s.r.o., IČ: 28486820.

    Prípadne môžeme poveriť aj iného spracovateľa osobných údajov. Kto konkrétne vaše osobné údaje spracúva, vám oznámime na základe dotazu.

    Osobné i ďalšie získavané údaje sú plne zabezpečené proti zneužitiu. Osobné údaje budú spracovávané v elektronickej podobe automatizovaným spôsobom alebo v tlačenej podobe neautomatizovaným spôsobom.

    4.2. Komu odovzdávame vaše osobné údaje?

    V rozsahu, aký je potrebný pre splnenie zmluvy alebo ďalších povinností, sme oprávnení vaše osobné údaje odovzdávať aj ďalším osobám, napr. dopravcom alebo ďalším osobám podieľajúcim sa na splnení zmluvy či našich povinností. Osobné údaje neposkytujeme nikomu inému.

    Vaše osobné údaje nebudú odovzdávané do štátov mimo Európskej únie.

    5. Súbory cookies

    5.1. Čo sú to cookies?

    Cookies sú textové súbory ukladané do počítača alebo iného elektronického zariadenia každého návštevníka webového rozhrania, ktoré umožňujú fungovanie webového rozhrania.

    Cookies webového rozhrania www.klenota.sk nezhromažďujú osobné údaje, len umožňujú správne fungovanie webového rozhrania.

    5.2. Aké cookies a na aké účely ich webové rozhranie využíva?

    Webové rozhranie používa relačné (dočasné) cookies, ktoré sú automaticky mazané po ukončení prezerania webového rozhrania. Ďalej využíva trvalé cookies, ktoré zostávajú vo vašom zariadení, kým ich nevymažete.

    Cookies, ktoré využíva webové rozhranie, sú nasledujúce:

    • cookies prvej strany – tieto cookies sú priradené k doméne nášho webu; jedná sa o nevyhnutné cookies a výkonnostné cookies, môžu byť dočasné alebo trvalé;
      • nevyhnutné cookies –umožňujú navigáciu na webovom rozhraní a využívanie základných funkcií, nijako vás neidentifikujú a nejedná sa o osobné údaje;
      • výkonnostné cookies – slúžia pre analýzu spôsobu využívania webového rozhrania (počet návštev, čas strávený na webovom rozhraní a pod.); údaje získané týmito cookies sú anonymné.

     

    Tieto Zásady sú platné a účinné od 22. 5. 2018.