Vo svadobnom priemysle došlo v posledných rokoch k obrovskému posunu k osobnému vyjadreniu. Dnešné svadby majú rozprávať príbeh vašej lásky. Nemusíte sa nechať zväzovať diktátom, podľa ktorého je nutné zvoliť biele šaty a dokonale zladené klasické svadobné obrúčky. Možností je dnes o poznanie viac.

Zásnubný a snubný prstienok vykladaný diamantmi - KLENOTA

Čo bude v tomto roku trendy?

To ale neznamená, že klasika je pasé. Záleží len a len na vás a vašom vkuse. Variant je veľa: od dizajnovo jednoduchých až po menej obvyklé či extravagantné svadobné obrúčky. Výberu by ste mali venovať trochu viac času než u bežného šperku. Svadobnú obrúčku budete na svojej ruke vídať každý deň po celý život, a tak by mala korešpondovať s vašou osobnosťou a štýlom a mali by ste si byť istí, že sa vám bude páčiť aj za niekoľko desiatok rokov.

Dávno už neplatí, že sa dámsky a pánsky prstienok musia líšiť iba veľkosťou obrúčky. Dámsky prsteň býva zdobenejší, vykladaný drahými kameňmi, a niekedy dokonca aj z inej farby zlata.

Prinášame vám prehľad jednotlivých štýlov pre tento rok, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti. Zahrnuli sme ako najnovšie módne hity, tak trendy, ktoré už nejakú tú sezónu trvajú, a štýly, ktoré z módy nevyjdú nikdy.

Snubné prstene v ružovom zlate - KLENOTA

Nové trendy

Minimalistické

Tradičné svadobné obrúčky sú skôr širšie a masívnejšie, avšak medzi najväčšie trendy súčasnosti patrí zužovanie. Tenký krúžok vyzerá na ženskej ruke veľmi jemne a elegantne. Môže byť ako hladký, tak ozdobený kameňmi.

Veľmi obľúbené sú svadobné prstienky s diamantmi, predovšetkým tzv. „eternity“ prstene. Tie sú vysádzané diamantmi po celom obvode a nesú jasnú symboliku nekonečnej lásky. Tento štýl má svoje výhody. Výborne ho môžete skombinovať na jednej ruke s ďalšími obľúbenými prstienkami, ktorých sa nechcete vzdať, aj s tým zásnubným, ktorý tiež máva tenšiu obrúčku. Ocenia ho ženy s kratšími alebo silnejšími prstami, tento prsteň ich totiž opticky predĺži a zoštíhli.

Snubný pánsky a dámsky prsteň s diamantom - KLENOTA

Drahokamové

Ak milujete farebné drahokamy, máme pre vás dobrú správu. Presadzujú sa aj u svadobných obrúčok a vyzerajú nádherne! Vzhľadom k tomu, že sa u svadobnej obrúčky predpokladá každodenné nosenie, najvhodnejšie sú tie s vysokou tvrdosťou, napríklad zafír, rubín či fancy diamanty. Kameň si však môžete vybrať aj podľa iných kritérií, napríklad podľa mesiaca narodenia alebo svadby.

U šperkov KLENOTA si môžete u vybraného dizajnu zvoliť miesto číreho diamantu aj iný kameň a nechať si vyrobiť prsteň na zákazku. Budete tak mať istotu, že takýto prstienok nebude nosiť každá.

Veľké diamanty

Možno od svadobnej obrúčky očakávate, že sa stane výrazným kúskom, ktorý bude nielen potvrdením vašej lásky. Prečo by to nemohol byť aj luxusný módny doplnok, o ktorom ste vždy snívala? Prstienky s niekoľkými väčšími diamantmi vám to splnia. Sú univerzálne, takže ich môžete nosiť každý deň. Parádu s nimi ale urobíte aj pri slávnostnejších príležitostiach, a to hlavne vďaka pôvabnému trblietaniu, ktoré vynikne pri umelom svetle.

Luxusné snubné prstene s veľkými diamantmi - KLENOTA

Stále hviezdy

Ružové zlato

Táto farba zlata sa smelo zabývala v šperkárstve a ukazuje sa, že to rozhodne nie je módna vlna, ktorá čoskoro odznie. Hoci stále vládnu svadobné obrúčky z bieleho zlata, tak zlato ružové je pre túto príležitosť ako stvorené. Je romantické, nežné a pristane každej žene aj mužovi. Prstienok z ružového zlata môžete nosiť aj spoločne so zásnubným prsteňom z bieleho i žltého zlata.

Snubný a zásnubný prsteň s diamantmi v ružovom zlate - KLENOTA

Krivky

Ak už teraz viete, že by ste rada nosila svadobnú obrúčku a zásnubný prsteň na rovnakom prste, môžete tomu prispôsobiť aj výber dizajnu. Krúžok, ktorý je na jednom mieste ľahko zvlnený, takže vytvorí priestor pre väčší kameň zásnubného prsteňa, predstavuje veľmi dômyselné riešenie. Oceníte ho tiež, ak ste pyšnou majiteľkou prsteňa v halo štýle. Oba prstene potom vyzerajú, že k sebe patria, a tvoria harmonickú súpravu.

Zásnubný a snubný diamantový prsteň - KLENOTA

Nesmrteľná klasika

Jednoduché

Hladké a nekomplikované zlaté svadobné obrúčky, to je pravá klasika. Môžu byť užšie aj širšie, ale v každom prípade je to ten najpohodlnejší variant. Ich nespornou výhodou je, že ich nebudete musieť dávať dole z ruky pri športe alebo iných aktivitách, pri ktorých by vám zložitejší prstienok mohol prekážať.

Ak zvolíte hladkú a lesklú úpravu zlata, pravidelné nosenie sa na prsteni prejaví ako jemná patina, ktorá bude mať svoje čaro a bude vám pripomínať, ako dlho už ste svoji. Prstienky si samozrejme môžete tiež nechať znovu vyleštiť, aby boli opäť ako nové.

Jednoduché prstene sú skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí nechcú riskovať a hľadajú naozaj univerzálne riešenie.

Klasické snubné prstene v žltom zlate v hladkom prevedení - KLENOTA

Zladené

Možno sa vám pozdáva predstava, že budete mať s partnerom totožné prstienky, ale chcete ich ozvláštniť nejakým motívom, vďaka ktorému sa pozná, že k sebe patríte. Jednou z možností je napríklad originálne upravený povrch prstienkov, ktorý je vybrúsený tak, že pripomína kôru stromu.

Svadobné obrúčky KLENOTA si môžete osobne vybrať a vyskúšať v našom ateliéri v centre Prahy. Pri výrobe spoliehame na ručnú prácu a tradičné metódy, takže máte istotu, že vám budú naše prstienky slúžiť naozaj dlho. Profesionálny servis a pomoc s výberom sú samozrejmosťou.

Snubné prstene s úpravou materiálu pieskovanie v žltom zlate - KLENOTA