V Klenota máme slabosť pre minimalistické šperky. Sú elegantné a trendy zároveň. Priťahujú pozornosť svojou jedinečnosťou, ale nepotlačia našu osobnosť. Naopak v nás prebúdzajú túžbu po kreativite. A preto predstavujeme Bezel, kolekciu šperkov pre slobodnú a sebavedomú ženu.

Čo je bezel a prečo diamantom toľko pristane?

Čisté hladké línie a nadčasovosť sa nesú celou kolekciou šperkov Bezel. V hlavnej úlohe žiari žlté, biele a ružové 14 kt zlato a diamanty v zasadení typu bezel, podľa ktorého je kolekcia pomenovaná.

Bezel čiže luneta je guľatá kovová obruba, ktorá kameň obklopuje dookola. Jedná sa o najbezpečnejší typ fasovania, kedy je takmer vylúčené vypadnutie kameňa. Zároveň je vhodná aj pre mäkšie drahokamy, ako je napríklad morganit alebo akvamarín, pretože ich chráni pred poškriabaním. Bezel osadenie so sebou nesie aj vedľajší efekt, ktorému sa asi brániť nebudete. Diamant v ňom totiž pôsobí trochu väčší, než je.

zlaté diamantové náušnice pecky - KLENOTA

Tradičná technika v modernom poňatí

Bezel štýl pôsobí veľmi moderne, preto vás možno prekvapí, že je to pravdepodobne vôbec prvý známy spôsob, ktorým sa kamene do šperkov zasadzovali. Pre svoju schopnosť zvýrazniť čisté línie bol obľúbený aj v období art deca. Kúzlo zasadenia tkvie v tom, že na prvý pohľad nie je na kameni vidieť, ako sa do kovu dostal. Vidíte len diamant perfektne zasadený do kovovej obruby.

 Bezel náhrdelníky v žltom zlate s diamantom - KLENOTA

Vrstvite a užívajte si

Prstienky bezel budú skvelé ako zásnubné, ale fungujú dobre aj ako tzv. stackable rings. Môžete ich skladať k sebe alebo ich ledabolo rozhodiť na viacerých prstoch jednej ruky. Špecialitou je otvorený prsteň, ktorý patrí medzi najnovšie trendy. Náhrdelníky s bezel diamantmi vedia vytvoriť zaujímavý vrstvený efekt. Mixujte ich navzájom alebo zlaďte s ďalším príveskom, či už perlou alebo medailónikom. Nesmú chýbať diamantové napichovacie náušnice, o ktorých by sme s čistým svedomím mohli vyhlásiť, že ich potrebuje naozaj každá žena. Minimalistické šperky perfektne sedia a ľahko sa vrstvia. Môžete ich kombinovať podľa nálady, ľubovoľne uberať a pridávať a vytvárať si tak vlastný individuálny štýl. Zakaždým byť iná, ale vždy perfektne upravená.

Vrstvenie zlatých prstienkov - KLENOTA

Zásnubný prsteň v bezel štýle

Pokukujete po zásnubnom prsteni a zvažuje nielen estetickú, ale aj praktickú stránku? Potom bude bezel prstienok ten pravý. Svojím dizajnom je úplne nadčasový, a tak nehrozí, že by niekedy vyšiel z módy. Jeho povrch je uhladený a nevyčnieva, takže bude pri nosení veľmi pohodlný. Navyše vďaka už spomínanému bezpečnému uchyteniu nebude vzácny diamant ohrozený každodenným nosením, ani ak sa ocitne na prstenníku vášnivej športovkyne.