Nový rok znamená príval čerstvej energie, túžbu po zmenách v našej každodennej rutine, a samozrejme aj tradičné predsavzatie. A jednou z oblastí, na ktorú sa chceme zamerať, býva aj náš šatník a doplnky. Pokiaľ si svoj nasledujúci rok predstavujete farebnejší a plánujete si častejšie len tak urobiť radosť, prinášame vám inšpiráciu… Aké trendy budú platiť pre šperky v roku 2024?

Netradičné výbrusy drahokamov

Akých trendov sa tento rok dočkáme u drahokamov? Zatiaľ čo guľatý alebo oválny výbrus zostáva klasikou, čím ďalej väčšej popularite sa tešia aj menej obvyklé výbrusy. Pozornosť si zaslúži výbrus princess, ktorý stále častejšie vidíme pri zásnubných prsteňoch. Spája v sebe princíp briliantového výbrusu so štýlovým štvorcovým tvarom. Tým upúta aj výbrus cushion, ktorý má však zaoblené rohy. Bude tak ideálnym riešením pre tých, ktorí sa nemôžu rozhodnúť medzi okrúhlym a hranatým výbrusom drahokamu.

Lab grown diamanty

Technologický pokrok umožňuje vytvárať v laboratóriu diamanty v prvotriednej kvalite, ktoré sú na pohľad nerozoznateľné od tých prírodných. Vo svete šperkov sa jedná doslova o revolúciu, ktorá otvára zákazníkom cestu k väčšiemu priehľadnému kameňu za oveľa dostupnejšiu cenu. Lab grown diamanty nachádzajú uplatnenie pri zásnubných prsteňoch aj šperkoch v modernom dizajne. Majú rovnaké optické vlastnosti aj tvrdosť ako diamanty klasické, a preto šperky s nimi môžete nosiť bez obáv každý deň.

Bold statement náušnice

Máte slabosť pre výraznejšie šperky? Potom máme pre vás dobrú správu. Okrem minimalizmu sa dostávajú na výslnie aj masívnejšie kúsky. Dopriať si ich môžete napríklad v podobe náušníc. Chybu neurobíte s klasickými hladkými kruhmi, ktoré sú však oproti predchádzajúcim rokom silnejšie, teda viac chunky, alebo s neprehliadnuteľnými náušnicami v briliantovom osadení. Takto výrazný šperk môžete nechať zažiariť samotný bez ďalších doplnkov.

Originálne prívesky

Oživenie môžete dopriať aj vášmu dekoltu, a to v podobe prívesku s originálnym motívom. S dĺžkou náhrdelníka môžete experimentovať. Trendy prajú ako krátkym chokerom, tak aj retiazkam siahajúcim takmer až do pása. Nebojte sa tiež nechať vyniknúť svoju osobnosť, či už prostredníctvom čistých geometrických línií alebo naopak pomocou organickej dynamiky.

Chevron prstene

Ako nový prírastok do vašej zbierky šperkov môžeme vrelo odporučiť tzv. chevron prstene, ktoré sa vďaka svojej variabilite a charakteristickému tvaru do špičky dajú skvele vrstviť, kombinovať a nosiť na mnoho spôsobov. Pokiaľ vás v tomto roku čaká svadba, možno vás zaujmú aj ako dámske svadobné obrúčky, do ich špičky krásne zapadne centrálny kameň zásnubného prstienka.

Retiazkové náhrdelníky s viacerými diamantmi

V KLENOTA milujeme diamantové šperky a tešíme sa na každý nový trend, ktorý našim zákazníkom ukáže tento výnimočný drahokam v inom svetle. Náhrdelníky zdobené po obvode niekoľkými zavesenými diamantmi dokonale podčiarknu krehkú ženskú krásu. Ak vás lákajú nápadité, osobité šperky, zvoľte diamanty v netradičnom výbruse markíza alebo v uchytení bezel.

Rôzne farby zlata a vrstvenie (nielen) prsteňov

Biele alebo žlté zlato? Túto dilemu si tento rok nemusíte pokladať. Hoci sa môže zdať, že každé obdobie má svoju obľúbenú farbu kovu, momentálne si môžete dopriať slobodu a nosiť skrátka to, v čom sa cítite najlepšie. Dávno už neplatí pravidlo, že treba zladiť všetky šperky do rovnakej farby, vôbec sa teda nemusíte báť kombinovať biele zlato so žltým alebo ružovým.

V roku 2024 s nami zostáva aj trend vrstvenia šperkov, či už ide o prstene, náramky alebo retiazky. Pravidlá si určujete predovšetkým vy – koľko, aké farby, dĺžky, šírky... Inšpirovať sa môžete v našej ponuke prsteňov vhodných na vrstvenie.