Z prehliadkových mól sa k nám dostáva inšpirácia, ako byť in aj v nadchádzajúcom roku. My vám prinášame zhrnutie toho, čo bude hýbať šperkárskym svetom a odporúčania, po akých klenotoch siahnuť v budúcej sezóne, ak chcete udávať štýl. Pripravte sa na smršť farieb, výrazných doplnkov a perál v modernom prevedení!

Pestrofarebné hrátky

Výrazným prvkom sa na svetových prehliadkach stali nápadné šperky rôznych farieb. Doba bude priať odvážnym kombináciám a unikátnym drahokamom. Inšpirovať sa môžete napríklad v našej autorskej kolekcii Violet, ktorá hrá všetkými farbami. Napríklad také náušnice z ružového zlata s fialovým ametystom a červeným rhodolitom budú trafou do čierneho - alebo skôr do farebného.

Farebné náušnice z ružového zlata s drahokamami z kolekcie Violet - KLENOTA

Zaguľatená sezóna

Módny nadšenci sa v nasledujúcom roku rozhodli dať priestor všetkým guľôčkam v menšom i väčšom prevedení. Tento tvar preto nájdete zakomponovaný do náušníc, v podobe príveskov, aj na prsteňoch. Ak si nechcete lámať hlavu s tým, aké guľôčkové šperky si je najlepšie obstarať, môžete si zaobstarať rovno celú súpravu zlatých šperkov s motívom guľôčky a budete mať vystarané.

Súprava šperkov z bieleho zlata s guličkami (prsteň, náušnice a náramok) - KLENOTA

Aj keď sa kruhy nikdy úplne neprestali nosiť, neboli v posledných rokoch medzi šperkmi dominantné. V roku 2020 však opäť nastane ich čas, a kto nebude mať kruhové náušnice zo zlata alebo iného materiálu, ako by nebol.

Zlaté náušnice kruhy - KLENOTA

Len jedna náušnica? Prečo nie, hlavne nech má štýl

Hovoríte si pri pohľade na odvážne náušnice, či taký pár už nie je trochu moc? Práve také kúsky sú ideálnymi adeptmi na ozdobenie iba jedného ucha. Aby mal tento trend vo vašom podaní úspech, náušnica by mala byť pomyselnou čerešničkou na torte vášho celkového módneho vyjadrenia a rozhodne by mala na prvý pohľad pútať pozornosť.

Perlové šperky moderne

Perly sú v kurze už niekoľko rokov, rok 2020 prinesie svieži spôsob ich nosenia a kombinovania. Či už pôjde o minimalistické perlové náušnice s guľôčkou v žltom zlate alebo dlhé perlové šnúry, perly opäť preukážu, že majú svoje miesto v šperkovnici akejkoľvek modernej slečny či dámy.

Visiace zlaté náušnice s perlou - KLENOTA

Okrem spomínaných dlhých perlových šnúr neoľutujete, ani keď nasadíte iné dlhé náhrdelníky. Môžu byť napríklad s príveskom, v tvare písmena Y alebo vo forme masívnejších retiazok.

Zlaté náhrdelníky s príveskom v tvare srdca a tyčinky s diamantmi - KLENOTA

Trendy zásnubné prstene

Nakoniec si ešte odskočíme k tomu, čo bude vládnuť prsteníčkom budúcich neviest. Podobne ako u ostatných šperkov bude módny diktát priať množstvu farieb. Preto sa k slovu rozhodne dostanú zásnubné prstienky s drahokamami a farebnými diamantmi. Mnohí vo farbách vidia výstižnejšie vyjadrenie radosti z nájdenia toho správneho človeka pre život. Na výslnie sa opäť v celej svojej kráse vrátia solitéry. Z výbrusov bude na výslní emerald a markíza.

Zásnubný prsteň z bieleho zlata sa smaragdom a diamantmi - KLENOTA

Ako je vidieť, ani v roku 2020 sa nebudete pri vymýšľaní šperkových kombinácií k outfitom nudiť. Nezabúdajte na to, že u kvalitných šperkov je ich krása dlhoročná a netrvá len jednu sezónu. Preto keď si teraz kúpite niečo módneho a kúpu dobre premyslíte, budete môcť svoj klenot opakovane s úspechom nosiť aj neskôr, stačí len vymyslieť vhodnú novú kombináciu s ďalšími šperkmi a padnúcim modelom.

Zlaté náušnice kruhy - KLENOTA