Šperk bude vždy jedným z najtrvalejších darčekov a pre obdarovaného sa na dlhú dobu stane pripomienkou človeka, od ktorého ho dostal. Možno práve takouto upomienkou chcete obdarovať svoje ratolesti alebo iné blízke dieťatko. Preto vám prinášame inšpiráciu, ako vybrať to pravé blýskavé prekvapenie.

Na praktické aspekty myslíme za vás

Najčastejším klenotom, ktorý dostávajú malé slečny, bývajú náušnice. Dvojnásobne sa u nich oplatí staviť na kvalitný a odolný materiál, ktorý nespôsobuje alergie. Je tiež potrebné zvoliť vhodné zapínanie s ohľadom na bezpečnosť a vek dieťaťa. Najčastejšie sa u detských náušníc stretnete s brizurou čiže zapínaním vpredu, u napichovačiek potom so skrutkou. Aby sme vám hľadanie uľahčili, pripravili sme pre vás špeciálny výber náušníc pre bábätká, ktoré sú vhodné pre tých najmenších.

Vedľa nešliapnete ani s detskými náhrdelníkmi. Tie majú tú výhodu, že sa malej princeznej nezamotajú do vlasov. Pri divokých hrách a lezení po stromoch však hrozí pretrhnutie. Možno ich teda aspoň v prvých rokoch radšej schovajte len pre špeciálne príležitosti.

detské náušnice zo 14-karátového zlata s kvetmi KLENOTA detské náhrdelníky zo 14-karátového zlata KLENOTA

A ako konkrétne môže ten pravý darček pre malú vílu či nezbednicu vyzerať?

Obľúbená klasika

Medzi nestarnúce tvary detských šperkov patria nepochybne srdiečka. Nájdete ich vo forme visiacich a napichovacích náušníc i príveskov, preto môžete potešiť svoje dievčatko i celou jemnou súpravou.

detský náramok so srdiečkom zo 14-karátového zlata KLENOTA

Vesmírne variácie

Až mystickým dojmom môžu v drobných uškách pôsobiť mesiačiky a hviezdičky. Keď budú ešte doplnené drobným diamantom, získajú aj oslnivý ligot. Nadpozemsky krásne náušničky budú dievčatko sprevádzať dlhé roky bez toho, aby na svojom pôvabe niečo stratili.

detské náhrdelníky a náušnice hviezda a mesiac KLENOTA

Roztomilé od prírody

Inšpirovať sa môžete aj v našej autorskej kolekcii Yetel, v ktorej sa objavujú hravé motívy trojlístka. Tieto šperky sa ako darček pre dcéru či vnučku vyložene ponúkajú. Precízne spracovanie detailov ju iste poteší aj po rokoch.

Deti si možno niekedy ešte v plnom rozsahu neuvedomujú, čo taký darček v podobe šperku znamená. O to väčší význam však pre nich môže mať v budúcnosti. Ak sa chcete trafiť do čierneho, zvažujte pri výbere okrem iného aj povahu dieťaťa. K rozjareným a večne veselým deťom sa budú hodiť napríklad kvietky, tie hĺbavé by mohli oceniť napríklad náušnice v tvare mesiaca. Prajeme príjemné vyberanie!

 

detský set náhrdelníka a náušníc zo 14k zlata s trojuholníkom KLENOTA Darčeková krabička KLENOTA