Aj keď mamičku väčšinou najviac potešíte svojou prítomnosťou a spoločne strávenými chvíľami, niektoré príležitosti – napríklad významné guľatiny – si predsa len hovoria o skutočne výnimočný darček. Čo teda vybrať?

Šperk býva v takýchto situáciách veľmi obľúbenou voľbou. A úplným právom! Spája v sebe krásu, štýl, trvalú hodnotu a nadčasovosť. S elegantným klenotom z vysoko kvalitných kovov, ako je zlato, diamanty alebo iné drahé kamene, svoju mamičku určite potešíte.

Ale aký zvoliť? Základné indície vám poskytne mamičkin šatník a šperkovnica. A potom samozrejme šperky, ktoré bežne nosí. Skúste nájsť spoločný menovateľ: je to jemnosť a decentnosť, alebo naopak neprehliadnuteľnosť a extravagancia? Prevláda biele alebo žlté zlato? Opakuje sa niektorý motív či farba, alebo víťazí pestrosť? Odpovede na tieto otázky vás nasmerujú. A my pre vás navyše máme niekoľko tipov, ktoré „sadnú“ (takmer) vždy.

náhrdelník s diamanty v růžovém zlatě - KLENOTA dětský zlatý náramek KLENOTA

Minimalistické šperky na každý deň

Nebojte sa siahnuť po šperkoch, ktoré majú aktuálny dizajn a bežne ich vídate aj na oveľa mladších ženách. Neverte tým, ktorí tvrdia, že by mali zrelé ženy nosiť iba masívnejšie a výraznejšie šperky. Minimalizmus pristane všetkým.

Všetky tie éterické, vrstvené, jemné retiazky alebo prstienky dodajú vašej mamičke mladistvú iskru. Šperky sú skvelým spôsobom, ako osviežiť celkový vzhľad a zároveň investovať do trvalej hodnoty.

prsteny ze žlutého zlata - KLENOTA

Perly: luxus, klasika a prirodzenosť v jednom

Už dávno neplatí, že perly sú typom šperku, ktorý žene dodá na dôstojnosti a vážnosti, niekedy až príliš. Musíte ale vedieť, ako na to. Klasický perlový náhrdelník áno, ale napríklad v kombinácii s jemnou retiazkou.

Perlové šperky môžu pôsobiť ľahko, bohémsky aj moderne. V ponuke KLENOTA nájdete presne to pravé. Každý náš dizajn pôsobí sviežo a trendy, zároveň usilujeme o čo najväčšiu nadčasovosť.

šperky KLENOTA perlové náhrdelníky KLENOTA

Kamene podľa znamenia zverokruhu

Zaujíma sa vaša mamička o ezoteriku? Darujte jej talizman, ktorý sa stane jej verným ochrancom. Priraďovanie drahokamov k jednotlivým znameniam zverokruhu siaha hlboko do histórie, avšak aktuálna podoba tzv. „birthstones“ vznikla v roku 1912 a stojí za ňou americká národná spoločnosť šperkárov. S drobnými úpravami platí dodnes a dá sa povedať, že v posledných rokoch sa voľba šperku podľa dátumu narodenia teší veľkej obľube.

Na rýchlu orientáciu vám poslúži tento prehľad:

 

náušnice z bílého zlata se smaragdem a diamanty - KLENOTA

Diamantové náušnice rozžiaria každú tvár

Najuniverzálnejšie, najtrvanlivejšie a niekto by povedal aj najkrajšie. O akom šperku hovoríme? Samozrejme o zlatých diamantových náušniciach. Hodia sa pre každú príležitosť, ročné obdobie aj typ ženy. V ponuke KLENOTA ich nájdete v mnohých variantoch od minimalistických napichovačiek až po luxusné zdobené modely.

zlaté kruhové náušnice s diamanty KLENOTA dětské šperky KLENOTA