Vytvoriť výnimočný zásnubný prsteň, to je kráľovská disciplína klenotníckeho remesla. Zvyčajne sa do neho osadzujú tie najdrahšie kamene a ich dizajn musí spĺňať mnohé kritériá. Jedným z najdôležitejších je schopnosť ohromiť budúcu nevestu svojou krásou na prvý pohľad. U nás v KLENOTA sa snažíme neustále zdokonaľovať, a preto ponuku zásnubných prsteňov každý rok rozširujeme o ďalšie nadčasové kúsky. Pozrite sa, ktoré prstienky dostanú šancu tento rok novo zažiariť.

Diamantové zásnubné prstene sú stále tým, čo muži preferujú, keď hľadajú exkluzívny šperk, s ktorým požiadajú svoju partnerku o ruku. Zásnubné prstienky máme tradične spojené s predstavou zlatého krúžku s jedným výraznejším briliantom.

prsteň z bieleho zlata s diamantom - KLENOTA sada zásnubných prsteňov z ružového zlata s diamantmi - KLENOTA

Avšak aj klasika môže mať viac rôznych podôb, a to vďaka drobným detailom, ktoré dotvárajú celkový štýl šperku. Príkladom je zásnubný prstienok, v ktorom je uchytený drobný briliant v tvare srdca. Celkový vzhľad dostáva nádych romantiky, a pritom nestráca na nadčasovosti.

prstene zo žltého zlata s diamantmi - KLENOTA

Veľmi obľúbené sú modely, kde stojí v strede jeden väčší diamant, ktorý je doplnený o drobné diamanty na obrúčke.

snubný a zásnubný prsteň s diamantmi v bielom zlate - KLENOTA zásnubný prsteň s diamantmi v žltom zlate - KLENOTA

Nevšednou alternatívou môžu byť zásnubné prstene s farebnými drahokamami, napríklad turmalínom alebo fancy diamantom. Z tejto kategórie musíme určite spomenúť náš nový, prírodou inšpirovaný, dizajn prstienka s centrálnym champagne diamantom.

prsteň s champagne diamantom v ružovom zlate - KLENOTA zásnubný set z ružového zlata s diamantmi a turmalínom - KLENOTA

Pre tých, ktorí túžia po naozajstnom luxuse sme vytvorili zásnubné prstene s mimoriadnym diamantovým leskom. Prsteňom dominuje centrálny diamant okrúhleho výbrusu o váhe 0.35 ct. Originálna je tiež dvojitá obrúčka, ktorá vytvára ľahko masívny dojem.

diamantový prsteň v bielom zlate - KLENOTA prstene zo žltého zlata s diamantmi - KLENOTA

Ručná výroba v srdci Prahy

Vieme, akú dôležitú úlohu hrajú zásnubné prstienky, a preto im venujeme maximálnu pozornosť. Vznikajú v našom ateliéri v historickom centre starej Prahy v rukách skúsených zlatníkov a zlatníčok s použitím rozmanitých techník a postupov. Kladieme dôraz na to, aby sa moderné technológie a tradičné remeslo vzájomne dopĺňali a ako tandem doviedli každý šperk k dokonalosti.

prstene zo žltého zlata s diamantmi - KLENOTA

Všetky šperky môžeme zhotoviť na prianie zákazníka ako z klasického žltého, tak i z bieleho či ružového zlata. Pre inšpiráciu, ako skombinovať zásnubný prstienok so svadobnou obrúčkou, nazrite do kategórie ladiacich súprav. Naše najnovšie zásnubné prstienky si môžete bližšie pozrieť v galérii produktov pod článkom.