Náhrdelníky so zlatými kľúčikmi, ktoré sme do našej ponuky zaradili pri príležitosti 17. novembra, sme novo rozšírili o prívesky v tvare zámkov. Oba tieto symboly v sebe môžu skrývať mnoho významov. Či už teda pre vás má spomienka na november '89 špeciálny význam, alebo len hľadáte šperk s nádychom jedinečnosti, prípadne chcete osláviť novú kapitolu svojho života, budú tieto náhrdelníky skvelou voľbou.

Zlaté náhrdelníky s kľúčom a zámkom - KLENOTA Zlatý náhrdelník s diamantovým kľúčikom v žltom zlate - KLENOTA

Tajomstvo ukryté v krásnom šperku

Na kľúčikoch a zámkoch je pekné práve to, že zostávajú vo svojej podstate tajomné. Ich význam pozná len ich nositeľka. V rôznych historických obdobiach a kultúrach však nadobúdali konkrétny a jasný význam, z ktorých sa niektoré zachovali dodnes. Verilo sa napríklad, že kľúčiky majú moc otvoriť či objaviť niečo neznáme. Dnes už sa však ich symbolika preniesla viac do sféry lásky a medziľudských vzťahov.

Zlaté náhrdelníky s kľúčom a zámkom - KLENOTA

Pri akej príležitosti sa hodí tieto šperky darovať?

Vďaka svojej univerzálnosti môžete kľúče a zámky darovať k mnohým rôznym príležitostiam. Prívesok v tvare kľúča býva darovaný ako „kľúč k srdcu“ čiže ako vyjadrenie dôvery a lásky. Hodí sa tiež ako darček na promóciu, ktorá uzatvára študentský život, a naopak otvára nové horizonty. Zámky a kľúčiky môžu ale tiež potvrdzovať priateľské vzťahy, preto budú skvelým darčekom pre kamarátku. A v neposlednom rade sú originálnym módnym doplnkom, ktorý je možné nosiť samostatne alebo v kombinácii s ďalšími retiazkami.

V našej kolekcii nájdete náhrdelníky aj jemné náramky s príveskami rôznych veľkostí, tvarov i dizajnov. Na výber máte romantické ružové, klasické žlté alebo nadčasové biele prevedenie. Nechýbajú ani luxusné varianty príveskov zdobené diamantmi. Nové zámky sú navrhnuté tak, aby sa s kľúčikmi harmonicky dopĺňali. Pozrite si našu ponuku šperkov s kľúčikmi a zámkami a zasnite sa. Čo by ste s nimi najradšej otvorili vy?