Zásnubný prsteň by v ideálnom prípade nemal byť posledným šperkom, ktorý žena od svojho partnera dostane. Dosť bolo praktických darčekov! Situácií, kedy sa hodí darovať šperk, je mnoho. Šperk ako darček na Vianoce? Prečo nie! Oslniť na výročie okrem kytice ruží ešte malou krabičkou so žiarivým klenotom? Rozhodne áno!

Všeobecne máte pri výbere šperku dve možnosti: zariskovať a siahnuť po úplnom origináli, ktorý oživí stereotyp manželkinej garderóby. Alebo sa držať osvedčenej klasiky a dokúpiť napríklad náušnice „do súpravy“ k diamantovému prívesku, ktorý vaša drahá nosí skoro denne a nemá ho s čím skombinovať.

Pokiaľ zvolíte tú prvú, odvážnejšiu variantu, pretože svojej milej chcete pripraviť prekvapenie so všetkým, odporúčame držať sa predsa len určitých zásad a nevoliť šperk úplne náhodne. Jednoduché pravidlo znie: jeden spoločný rys. Nový šperk by mal byť aspoň v jednom ohľade podobný na klenoty, ktoré vaša žena teraz nosí. Môžete sa napríklad držať rovnakej farby zlata, ale siahnuť po výraznom, farbenom drahokame. Alebo naopak zachovať podobný dizajn, ale skúsiť ho vo farbe zlata, ktorú vaša manželka ešte nemá (ako romantická voľba sa samozrejme ponúka ružové zlato).

náušnice a náhrdelník s diamantmi v ružovom zlate - KLENOTA luxusná darčeková krabička - KLENOTA

Pre tých, ktorí sa na také dobrodružstvo necítia a chcú staviť na klasiku, aj pre tých, ktorí si s výberom nevedia rady vôbec, tu máme pár tipov, ktoré nikdy nesklamú:

Diamantový prsteň ako symbol večnej lásky

Prstene k láske jednoducho patria. A diamantové prstene predovšetkým. Možno ste sa už stretli s výrazom eternity ring alebo prsteň večnosti. Ide o prsteň v podobe tenšieho krúžku, ktorý je dookola osadený drobnejšími briliantmi. Voľba č. 1 ako darček pre manželku. Prečo?

  • Vďaka použitiu vysoko kvalitných, odolných materiálov si svoju krásu udrží celé generácie.
  • Tento nadčasový dizajn odolá každej zmene módy.
  • Eternity prstene sa dajú skvele vrstviť, takže pekne doplnia napríklad zásnubný prsteň alebo svadobnú obrúčku.
  • Znie to síce ako klišé, ale pristane skutočne KAŽDEJ ruke.
  • Aj v tomto prípade sa dá dosiahnuť originalita: skúste napríklad čierne diamanty alebo unikátne tvarovaný prstienok.
  • Symbolicky sa spája práve s významnými míľnikmi vo vzťahu a v manželstve.

eternity prstene zo žltého zlata - KLENOTA

Šperk s drahokamom = šperk s príbehom

V čom spočíva kúzlo drahokamov a prečo ich ženy toľko milujú? Každý má svoju osobnú históriu a symboliku. Vedeli ste, že vltavín vznikol pred mnohými miliónmi rokov dopadom meteoritu na Zem? A že prenikavo modrofialový tanzanit je pôvodne hnedý kameň, ktorý získava svoju farbu až pôsobením vysokých teplôt? Aj preto bol objavený až relatívne nedávno masajskými pastiermi po požiari, ktorý bol spôsobený úderom blesku…

Prírodné drahokamy fascinujú ľudstvo od nepamäti svojou krásou, zároveň predstavujú aj zaujímavú investíciu a vklad pre budúce generácie. Ich cena totiž neustále rastie. Podľa čoho ale vybrať ten pravý? Napríklad podľa obľúbenej farby vašej manželky (medzi bestsellery patria najmä modré a ružové kamene) alebo symboliky, ktorá je vám blízka, napríklad podľa znamenia zverokruhu. Veľa inšpirácie načerpáte na našom blogu.

šperky zo žltého zlata so zlatými vltavíny - KLENOTA morganitový prsteň z ružového zlata - KLENOTA

Darček k výročiu svadby? Máme pre vás pomocníka

Pojmy ako strieborná alebo zlatá svadba sú notoricky známe. Možno vás ale prekvapí, že „svoj“ drahokam majú aj ďalšie výročia. Narazíte síce na najrôznejšie zoznamy, ktoré sa menej či viac líšia, niektoré tradície sa už ale ustálili:

luxusná darčeková krabička - KLENOTA