Len ťažko si predstaviť svadbu bez svadobných obrúčok. Majú svoju dôležitú úlohu pri samotnom obrade, ale ich význam pretrváva po celý čas partnerského zväzku, ako pripomienka vzájomnej lásky a oddanosti. Nie nadarmo sa hovorí, že je niekto „okrúžkovaný“. A toto okrúžkovaný môže dnes vyzerať veľmi rozmanito a rozhodne už nemusí mať podobu len hladkých zlatých krúžkov.

šperky KLENOTA snubní prsteny ze žlutého zlata s diamantem - KLENOTA

Odolný a pevný ako váš vzťah

Svadobné obrúčky pre vás budú pracovať na „full time“. Odprevadia vás do práce, na najrôznejšie udalosti, nezložíte ich možno ani doma alebo pri voľnočasových aktivitách. A preto vlastnosť, ktorá by im určite nemala chýbať, je odolnosť a trvanlivosť. Tá je daná predovšetkým použitým materiálom a tiež kvalitným spracovaním. Na dizajne sa „vyblázniť“ môžete, ale inak sa držte toho, čo je osvedčené. Jedným z najlepších kovov pre svadobné obrúčky je zlato, predovšetkým to 14-karátové, ktoré je odolné a nezmení svoj tvar, ani keď ho vystavíte neplánovaným okolnostiam. Aj tak zlato získava pravidelným nosením patinu, ktorá vtlačí vášmu prstienku niečo navyše. Ak sa rozhodnete mu vrátiť naspäť jeho pôvodný lesk, postačí vám k tomu návšteva zlatníckeho ateliéru a bude opäť ako nový.

set snubních prstenů s diamanty z 14k zlata - KLENOTA

Dámske svadobné obrúčky s diamantmi

Samostatnou kapitolou je svadobná obrúčka pre dámy. Väčšina žien si želá, aby neukazovala len to, že sú už vydaté, ale aj trochu z ich osobnosti. Dámska svadobná obrúčka má väčšie ambície, než tomu bolo pred rokmi. Je to svojský osobný doplnok. Nosí sa samostatne aj v kombinácii s ostatnými šperkmi. A obzvlášť jej to pristane s diamantmi. Ich vsadenie do svadobnej obrúčky má aj svoju symboliku. Už starí Gréci verili, že ich trblietanie odráža neutíchajúci plameň lásky.

svatební šperky - KLENOTA snubní prsteny z 14 zlata s diamanty - KLENOTA

Diamanty sú tu navždy

Diamant je vôbec najtvrdšia prírodná substancia, takže ho naozaj len tak niečo nepoškodí. Aj keď svoju svadobnú obrúčku budete opatrovať ako oko v hlave, môže sa občas stať, že vám spadne na tvrdú podlahu alebo s ňou o kadečo zavadíte. Diamanty sa nerozlomia, ani nepoškriabu. Svadobné obrúčky s diamantmi môžu mať mnoho podôb, z ktorých si určite vyberiete tú pravú pre vás. Toto sú najobľúbenejšie typy, ktoré v KLENOTA s láskou vyrábame pre naše nevesty:

snubní a zásnubní prsten - KLENOTA

Trblietavý: tzv. eternity prstienok

Eternity znamená večnosť, a tak nie je divu, že sa tento typ stal vyhľadávaným variantom svadobnej obrúčky. Je tvorený drobnejšími diamantmi, ktoré sú zasadené jeden vedľa druhého po celom obvode prsteňa. História tohto modelu siaha do 60. rokov 20. storočia, kedy bol predstavený spoločnosťou De Beers ako príhodný darček pre ženu k výročiu svadby. Od tej doby sa ale stal univerzálnym šperkom pre takmer akúkoľvek príležitosť a doprajú si ho rovnako aj niektoré nevesty, ktoré nedajú dopustiť na ten pocit, keď vidia na svojej ruke tú trblietavú búrku nádherných čírych diamantov. Pre ženy, ktoré majú rady kompromisy, nech už z akéhokoľvek dôvodu, sú určené tzv. half eternity prstienky s diamantmi len na polovici obvodu. Čo sa týka kombinácie so zásnubným prsteňom, najlepšie si bude rozumieť so solitérnym väčším diamantom na hladkom krúžku. Ak je zásnubný prsteň ešte po obvode doplnený ďalšími menšími diamantmi, mal by mať eternity prstienok rovnaký typ osadenia pre dokonalé zladenie.

Eternity prstienky môžu mať rôzne prevedenia. Najčastejšie sa stretnete so zasadením pomocou krapničiek, pri ktorom sú kamene zabezpečené zdieľanými packami. Obvod prsteňa je voľný, takže vynikne tvar, farba a jas diamantov na maximum.

snubní a zásnubní prsten z bílého zlata s diamanty - KLENOTA snubní a zásnubní prsteny - KLENOTA

Ďalšou možnosťou je tzv. pavé, kedy sú menšie diamanty zasadené blízko seba a uchytené zrnkami kovu. Rad kameňov je lemovaný tenkou linkou kovu.

Veľmi čisto a elegantne pôsobí chanel osadenie, kedy sú diamanty z každej strany držané tenkým okrajom a vizuálne od seba nie sú ničím oddelené. Ich krása tak môže nerušene zažiariť, aj keď v pevne vymedzenom priestore.

Priateľský: Hladký krúžok s jedným alebo niekoľkými diamantmi

Diamanty povznesú jednoduchý hladký krúžok o triedu vyššie. A nemusí ich byť veľa, stačí jeden jediný. Pokiaľ máte komplikovanejší a dizajnovo výrazný zásnubný prsteň alebo ste vyznávačky minimalizmu, tento variant vám padne do oka. Hladký krúžok so „schovaným“ diamantom je dostatočne neutrálny, aby sa spriatelil s akýmkoľvek ďalším prstienkom. Na rovnakom prste so zásnubným prsteňom bude pokorne stáť v pozadí a nechá ho vyniknúť. Oceníte aj to, že je pohodlný, takže o ňom nebudete ani vedieť.

snubní prsteny z 14k růžového zlata s diamantem - KLENOTA

Neprehliadnuteľný: prsteň s niekoľkými väčšími diamantmi v rade

Pokiaľ vás naopak minimalizmus necháva chladnou, a radi by ste mali svadobnú obrúčku výraznejšiu, ničoho sa nebojte. Svadobná obrúčka môže byť ozdobená aj väčšími diamantmi. Avšak odporúčame, aby nevyčnievali, pretože prsteň by tak mohol pôsobiť ako zásnubný. Takýto výrazný prsteň si zaslúži svoj vlastný priestor, preto ho radšej noste samostatne, ideálne na inej ruke ako ten zásnubný.

snubní a zásnubní prsten z 14k zlata - KLENOTA snubní a zásnubní prsten s diamanty z růžového zlata - KLENOTA

Pánske svadobné obrúčky

Muži dávajú väčšinou prednosť jednoduchosti, a preto najčastejšie preferujú hladké svadobné obrúčky bez zbytočných ozdôb. Od tých dámskych sa tiež líšia tým, že sú masívnejšie a širšie. Úplné zladenie dámskeho prsteňa s tým pánskym dnes už nie je nutné. Nie je výnimkou, že si žena vyberie prsteň z ružového zlata, ale muž dá prednosť zlatu bielemu. Kým ten dámsky sa honosí diamantmi, ten pánsky sa môže odlíšiť napríklad povrchovou úpravou zlata. Aké možnosti máte na výber?

pánské snubní prsteny z 14k zlata - KLENOTA

Klasický hladký

Hladký lesklý krúžok je klasika, ktorá nikdy neomrzí. Pôsobí elegantne a noblesne. Každodenné nosenie na ňom po určitom čase bude vidieť, lesk bude slabnúť a prsteň začne nadobúdať na osobitosti.

hladký pánský zásnubní prsten - KLENOTA hladký pánský zásnubní prsten z 14k žlutého zlata - KLENOTA

Moderný matný

Metóda zvaná pieskovanie dodá prsteňu príjemne matný povrch, ktorý odoláva každodennému noseniu a prsteň tak bude dlho vyzerať ako nový. Poškriabanie na ňom nezanechá stopy, a tak je vhodný napríklad pre mužov, ktorí často športujú.

matný pánský zásnubní prsten - KLENOTA matný pánský zásnubní prsten z 14k žlutého zlata - KLENOTA

Originálne nepravidelný

Netradičné poňatie prsteňa s hrubšou nepravidelnou štruktúrou, ktorá niekomu môže pripomínať kôru stromu, zaujme mužov, ktorí sa neboja ľahkej extravagancie či ju naopak vyhľadávajú. Prsteň aj tak vyzerá úhľadne a bude sa dobre nosiť aj k obleku.

nepravidelný pánský zásnubní prsten - KLENOTA nepravidelný pánský zásnubní prsten z 14k žlutého zlata - KLENOTA

S diamantom

Diamanty nie sú len výsadou žien. Dôkazom sú pánske svadobné obrúčky s diamantom. Vhodné sú pre tých, ktorí sa radi obklopujú luxusnými doplnkami a väčšinu času sa pohybujú v prostredí, ktoré vyžaduje veľkú dávku elegancie.

pánský zásnubní prsten s diamantem - KLENOTA pánský zásnubní prsten s diamantem z 14k žlutého zlata - KLENOTA

Prstene presne podľa vašich predstáv a na mieru

Šperky vyrábame ručne v našom ateliéri v centre Prahy. Môžeme sa teda plne prispôsobiť vašim želaním čo sa týka vzhľadu prsteňa, osadenia kameňov aj finálnej úpravy kovu. Radi vám poradíme s výberom a prediskutujeme vaše predstavy o perfektných svadobných obrúčkach.

Nakupujte v pokoji a s istotou

Všetko od výberu až po objednávku môžete zariadiť on-line z pohodlia domova. Ak preferujete osobnú návštevu, sme vám k dispozícii na adrese Bílkova 19, Praha 1 každý všedný deň a po predchádzajúcej dohode aj o vyhradených sobotách zverejnených na našich stránkach.

Prstene pre vás vyrobíme na skúšku vo finálnej podobe. Skúška môže prebehnúť u nás v ateliéri aj u vás doma. Ušetríte tak v období svadobných príprav drahocenný čas. Samozrejmosťou je doprava zadarmo, certifikát pravosti a krásna darčeková krabička. Garantujeme špičkovú kvalitu.

zlatý snubní prsten s rytinou - KLENOTA