Najromantickejší deň v roku, sviatok všetkých zamilovaných, predstavuje skvelú príležitosť ukázať tomu druhému, ako veľmi ho máme radi. A darček na Valentína v podobe šperku je na to ako stvorený. Na rozdiel od kvetu alebo čokolády má oveľa dlhšiu životnosť, a ak vyberieme správne, môže za nás aj veľa povedať. Prinášame vám tipy na šperky, ktoré sú priamo nabité symbolmi lásky a zároveň perfektne doladia štýl obdarovanej.

Ružová - farba lásky a nehy

Keď príde na romantiku, je voľba farby jasná. Ako prvá možnosť sa ponúka ružové zlato. Spája v sebe kvality klasického žltého zlata a nádych jedinečnosti. Je nielen trendy, ale aj slušivé. Vyzerá krásne v kombinácii s diamantmi aj s inými farebnými drahokamami. Odporúčame aj ružové zlato v spojení s perlami.

Pokiaľ dávate prednosť neutrálnejším farbám zlata, môžete sa vydať cestou ružového drahokamu. Najmä kombinácia bieleho zlata a ružového kameňa pôsobí veľmi nežne a jemne. Možností máte niekoľko a každá má niečo do seba. Ženy s romantickou dušou poteší svetlý morganit. Ak vaša milá dáva prednosť výraznejším kameňom, ideálny darček na Valentín nájdete skôr medzi šperkmi s rubelitom alebo turmalínom. Alebo prekvapte luxusným zafírom v netradičnom odtieni.

Srdce od srdca

Tak ako tradícia sviatku svätého Valentína siaha aj história srdca ako symbolu lásky tisíce rokov do minulosti. A práve šperky s motívom srdca patria medzi tie najväčšie valentínske bestsellery. Ako romantický darček sa najlepšie hodí náhrdelník so srdiečkom, ten bude totiž obdarovaná nosiť najbližšie k svojmu srdcu. Prívesok v tvare srdca môže byť čisto zo zlata, môže ho zdobiť jeden alebo viac diamantov alebo sa na zlatej retiazke môže pohupovať drahokam vybrúsený do tvaru srdiečka. Pokiaľ vám srdce príde tak trochu obyčajné, pozrite si našu autorskú kolekciu Open Heart plnú sviežich, originálnych dizajnov.

Tento rok medzi našimi tipmi na Valentína nájdete jednu skutočnú špecialitu: pripravili sme pre vás limitovanú edíciu prsteňa s turmalínom v tvare srdca. Centrálny drahokam je skutočne výrazný, v tomto výbruse sa s takto veľkými kameňmi často nestretnete. Luxusný vzhľad podčiarkujú číre brilianty po obvode prsteňa. Vyrobíme vám ho v bielom, ružovom aj žltom zlate.

Aj minimalistický šperk povie veľa

Že menej znamená viac, by odsúhlasil každý, kto vyznáva minimalizmus a neokázalé doplnky. Minimalistické šperky sa hodia k formálnemu aj ležérnemu štýlu. Obdarovaná ich tak môže nosiť každý deň a mať pripomienku vašej lásky neustále na očiach. Minimalistický darček navyše hravo zladí so svojimi obľúbenými šperkmi.

Medzi tie najobľúbenejšie minimalistické doplnky patria jemné retiazkové náramky, napichovacie náušnice a zlaté kruhy. Každá žena je originál, ale niektoré šperky pristanú naozaj všetkým.

Valentínske zásnuby

Valentín sa ponúka ako perfektný moment pre žiadosť o ruku. Zásnubný prsteň s diamantom je stále jasnou voľbou č. 1. Stále viac sa ale dostávajú do popredia aj iné, menej známe drahokamy ako napríklad vzácny ružový diamant, akvamarín alebo už spomínaný morganit.

Veríme, že vám naše tipy pomôžu nájsť ten pravý darček na túto príležitosť, a prajeme vám krásny Valentín!