Tento rok má síce ešte veľa neznámych, ale jedno je isté. So šperkami sa rozhodne nudiť nebudeme. Pozrite sa, aké trendy budú vládnuť klenotníckemu remeslu a premýšľajte, ktorý z nich má najväčšiu šancu predrať sa do vašej starostlivo stráženej šperkovnice. Budú to opulentné perly, osobný talizman v podobe medailónika, alebo si konečne zaobstaráte kruhy do uší, o ktorých už tak dlho hovoríte?

 Zlatý prívesok s medailónom v luxusnej darčekovej krabičke - KLENOTA  náušnice kruhy v žltom zlate - KLENOTA

Bohémske perlové šperky

Všetko nasvedčuje tomu, že perlové šperky budeme chcieť nosiť snáď ešte viac ako v minulom roku. Nebudú to ale tentoraz len perly decentné a nenápadné. Budú to perly mohutné, barokové, navrstvené... Čo z toho vyplýva pre vás? Vytiahnite šnúru perál, ak ju máte, a niekoľkokrát ju obtočte okolo krku či zápästia, aj keď sa práve nechystáte do štátnej opery. Alebo si kúpte nové zlaté náušnice s barokovou perlou, ako sú napríklad tie z ateliéru KLENOTA.

Vrstvenie retiazok na krk

Osvojili ste si v minulých sezónach vrstvenie šperkov? Budete si ho užívať aj tento rok. Na prehliadkových mólach, ktoré odhalili trendy pre nasledujúci rok, sa rozhodne nešetrilo náhrdelníkmi a retiazkami. Známe značky stavili na rozmanité koráliky, masívne reťazové náhrdelníky, aj dlhé retiazky s príveskom. A ako sa tým môžete inšpirovať vy? Jednoducho namixujte vaše obľúbené kúsky, aj keď vám pripadá, že k sebe na prvý pohľad až tak veľmi nejdú. Podstatné je, ako to všetko vyzerá dohromady. Máte zelenú v kombinovaní rôznych typov a veľkostí retiazok, môžete zakomponovať aj náhrdelníky z prírodných kameňov alebo perličiek a chýbať by nemal nejaký medailónik s osobným významom. Zapojte kreativitu a intuíciu, skvelý efekt bude zaručený.

 Zlaté náhrdelníky s diamantmi - KLENOTA vrstvenie  minimalistické elegantný retiazky s diamantmi v bielom a žltom zlate - KLENOTA

Veľké náušnice a kruhy

Objemné náušnice a veľké kruhy sú späť v plnej kráse. Ak si však na prílišnú extravaganciu nepotrpíte, kúpte si kruhy strednej veľkosti, teda s priemerom zhruba 2,5 až 4 cm. Investícia do takého nadčasového šperku sa rozhodne oplatí. Kruhy sa totiž hodia pre každú príležitosť, navyše sa s nimi môžete aj krásne pohrať. Ak máte viac dierok na jednom uchu, doplňte ich napríklad drobnou diamantovou náušnicou. Alebo jednu, prípadne obe náušnice, ozdobte drobným príveskom.

Šperky s farebnými drahokamami

Pravé drahokamy módnym trendom stabilne odolávajú. Napriek tomu aj tu môžeme sledovať vzrastajúcu obľubu prírodných kameňov, ktoré sme pred pár rokmi ani nepoznali. A tak sa po boku tzv. veľkej trojky tvorenej rubínom, smaragdom a zafírom objavuje napríklad éterický pastelový morganit, zelený ametyst, rôznofarebný turmalín alebo čierny diamant. Nemožno tiež prehliadnuť, ako veľmi sa zvyšuje dopyt po zásnubných prsteňoch s farebným drahokamom. To môže súvisieť s celkovým trendom originálnych svadieb, ktoré sa riadia individuálnym vkusom a potrebami partnerov, a čím ďalej viac sa vymykajú zaužívaným zvyklostiam.

A máme tu ešte jeden tip, ktorý je vlastne najdôležitejší. Najviac trendy je nosiť také šperky, ktoré vyjadrujú vašu osobnosť, s ktorými ste to vy. Také vám preukážu najlepšiu službu a splnia presne to, čo od šperku očakávate. Dodajú vám sebavedomie a podčiarknu prirodzenú krásu. Pozrite si bohatú ponuku šperkov z ateliéru KLENOTA, ktoré sú vyrobené ručne v samotnom srdci Prahy.