Keď žena privedie na svet nový život, ide o jedinečný okamih. Vďaka voči vašej milovanej, ktorá dokázala niečo neuveriteľného, je slovami neopísateľná. Rovnako tak šťastie, ktoré s novým človiečikom zažívate.

Ako upomienka na túto chvíľu a výraz vďačnosti, ktorú k novopečenej mamičke cítite, sa skvele hodí kvalitný šperk. Ten odolá aj zubu času a kto vie, možno sa z neho časom stane aj malý rodinný poklad odovzdávaný z generácie na generáciu. Poďme sa teda inšpirovať, čo sa k takejto udalosti vo vašom živote hodí.

Tri drahokamy ako traja členovia jednej rodiny

Pokiaľ ide o prvé bábätko, stáva sa jeho narodením z páru rodina. Rodina o troch členoch - muž, žena a dieťa. Túto situáciu preto pekne vystihuje šperk s tromi kameňmi. Môžete si vybrať napríklad medzi prsteňmi alebo príveskami s drahokamami.

Prsteň a náhrdelník so smaragdom a diamanty - KLENOTA

Srdce od srdca

Keď sa povie láska, určite vás ako jej prvý symbol napadne srdce. A láska k novorodenému bábätku býva nesmierna. Prívesky so srdiečkami sú preto obľúbenou voľbou medzi darčekami pre ženu po pôrode. Takým šperkom ukážete, ako hlboké sú vaše city.

Prívesky v tvare srdca v ružovom zlate - KLENOTA

Kameň podľa mesiaca narodenia

Ak veríte v mocnú silu kameňov, zamerajte sa na výber šperku práve s kameňom, ktorý súznie s mesiacom narodenia dieťaťa. Pre deti narodené v januári sa tak bude hodiť napríklad šperk s granátom, pre tie februárové zasa prsteň s ametystom. Marcové bábätko môžete osláviť náušnicami s akvamarínom, aprílové nadčasovým diamantom. Ku máju patrí zelený smaragd, k júnu jemná perla a k horúcemu júlu červený rubín. Augustové mamičky môžete obdarovať náušnicami s olivínom, septembrové zafírovým šperkom a tie októbrové opálom. V novembri darujte topás, v decembri tanzanit.

Prsteň z bieleho zlata s ametystom a diamanty - KLENOTA

Kľúč, ktorý odomyká brány v duši

Vďaka deťom sa stávame rodičmi, to ony nás nútia byť každý deň lepšími. Tým v nás odomykajú netušené zákutia. To môžete symbolicky vyjadriť v podobe prívesku s kľúčikom, ktorý za túto možnosť objavovať nové a nepoznané venujete čerstvej mamičke.

Náhrdelníky a prívesky s kľúčiky zo zlata - KLENOTA

Farba podľa pohlavia bábätka

Zaujímavý nápad je tiež staviť na prepojenie darčeka s typickými farbami podľa pohlavia bábätka. Pre mamičku dievčatka môžete vyberať zo šperkov z ružového zlata alebo tých ozdobených napríklad jemne ružovým morganitom. Mamičky chlapčekov zase môžu dostať klenot s modrým akvamarínom alebo topásom.

Prsteň z ružového zlata s morganitom a diamanty - KLENOTA

Diamanty, ktoré nikdy nesklamú

Diamant je symbolom večnej lásky a je veľmi odolný. Diamantové šperky sú preto určite vhodnou voľbou pre oslavu príchodu nového života.

Zlatý náhrdelník s tromi diamantmi - KLENOTA

Nevšedné šperky na zákazku

Ak máte svoj vlastný nápad na šperk, ktorým by ste radi potešili mamičku po pôrode za všetko, čím si musela prejsť, stavte na šperk na zákazku. Originálnym spôsobom tak vyjadríte svoju vďaku a do klenotu vložíte niečo zo seba.

Krásny darček k narodeniu dieťaťa dodá mamičke pocit jedinečnosti a váženosti v čase, keď sa všetka pozornosť upriami na nového člena rodiny. Navyše si na toto láskyplné gesto spomenie vždy, keď si šperk bude nasadzovať alebo sa na neho pozrie. A tak sa z neho stane trvalá pripomienka toho neopakovateľného momentu, kedy na svet prichádza nový život.

Prívesky v tvare srdca v žltom a ružovom zlate - KLENOTA