Ľudia už dlho veria, že znamenie človeka do istej miery ovplyvňuje jeho povahové črty i vlastnosti. Ku každému z nich sú tiež priradené rôzne drahokamy a polodrahokamy, ktoré majú pomáhať jedincom daného znamenia naplno využiť svoj potenciál. Prinášame preto prehľad, kde sa môžete pozrieť, aké vzácne kamene podľa mesiaca narodenia sa môžu hodiť práve k vám. Možno svoj budúci prírastok do šperkovnice vyberiete práve vďaka týmto charakteristikám.

Vodnár (21.1.-20.2.)

Osviežujúci akvamarín vo farbe mora

Pre pokojné a vytrvalé znamenie Vodnára sa skvele hodia bledo modré akvamaríny. Majú im pomáhať premieňať ich myšlienky v skutočnosť, zbavovať sa stresu a nájsť vnútornú harmóniu. Prebúdzajú v nich empatiu a súcit a sú tak skvelými spoločníkmi napríklad pri rôznych humanitárnych počinoch.

Ďalšie drahé kamene

Akvamarín však nie je jediným vhodným kameňom pre Vodnárov. Prospievať im môže napríklad aj tyrkys, ktorý pomôže usmerňovať výkyvy nálad, alebo topás, vďaka ktorému sa zvládnu lepšie presadiť. Ak sa ako Vodnár chcete naučiť viac počúvať svoju intuíciu, môžete siahnuť po labradoritu. Temne modrý zafír má vraj zase ukazovať cesty, akými môžete dosiahnuť svoje ciele. Ak chcete podporiť svoju tvorivosť, poslúži vám nevšedný lapis lazuli.

 náušnice v bielom zlate s akvamarínom a TOPAZ - KLENOTA

Ryby (21.2.-20.3.)

Vždy elegantná perla

Pre citlivé a empatické vodné znamenie Rýb sú ako stvorené perly z hlbín morí a riek. Prinášajú im psychickú pohodu a pozitivitu do života a pomáhajú bojovať s výkyvmi nálad. Ženám majú vraj tiež pomôcť, aby o sebe nepochybovali a boli si vedomé svojej dôležitosti.

Ďalšie drahé kamene

Z ostatných kameňov na Ryby blahodarne pôsobí napríklad ametyst, ktorý im dodáva sebadôveru a odbúrava stres. Akvamarín im pomáha s vyrovnanosťou a komunikačnými zručnosťami. Ženy narodené v znamení Rýb ocenia zafír, ak cítia, že im prospeje byť menej kritické voči svojmu okoliu. Opál vraj Rybám prináša harmóniu a posilňuje intuíciu. A harmonickému vývoju vzťahov praje mesačný kameň.

 retiazka biele zlato s perlou - KLENOTA

Baran (21.3.-20.4.)

Vášnivo červený granát

Tradičným kameňom energických a veľmi aktívnych Baranov je granát. Povzbudzuje ich odvážnosť, dodáva im silu a pomáha im uspieť. Je kameňom vitality a dodáva tomuto znameniu všetku energiu, ktorú potrebujú ku svojim ambicióznym činom. Je tak dôstojným doplnkom pre toto ohnivé znamenie.

Ďalšie drahé kamene

Kvôli svojmu temperamentu môžu Barani niekedy potrebovať potlačiť sebectvo a egocentrizmus a s tým môže byť nápomocný rubín. S turmalínmi sa tiež môžu naučiť trpezlivosti a tolerancii. Ametyst u nich podporuje komunikačné zručnosti a schopnosť tímovej práce. K zmierneniu hnevu je užitočný karneol a citrín môže horlivým Baranom pomôcť získať nadhľad.

 Prsteň žlté zlato s granátom a diamanty - KLENOTA

Býk (21.4.-21.5.)

Cenný a odolný diamant

K tvrdohlavým a rozhodným Býkom sa skvele hodí najtvrdší drahokam s nekonečným leskom - diamant. Prispieva k ich spokojnosti a podporuje ich dôvtip. Je vraj tiež nápomocný pri posilňovaní vzťahov a má upokojujúce účinky na myseľ vďaka tomu, že drží pod kontrolou hnev, pesimizmus a emocionálne výkyvy.

Ďalšie drahé kamene

Z ďalších pre Býkov prospešných kameňov si zmienku iste zaslúži smaragd, ktorý im pomáha s ich tvrdohlavosťou a podporuje efektívnu komunikáciu. Trpezlivosť rozvíja zafír. Istotu Býkom dodáva citrín a morganit im pomáha v pochopení. Olivín má zase dobrý vplyv na ich emocionálnu inteligenciu.

 luxusné prsteň biele zlato s diamantom - KLENOTA

Blíženci (22.5.-21.6.)

Motivujúci citrín

Nezávislí a nápadití Blíženci budú ťažiť z prítomnosti citrínov. Povzbudzujú v nich kreatívneho ducha a pomáhajú vdýchnuť život ich nápadom. Môžu byť nápomocné v priťahovaní tých správnych ľudí a robení krokov, ktoré vedú k zmenám, po ktorých túžia. Majú schopnosť nabudiť ľudí narodených v tomto znamení a vnášať im do života motiváciu a pozitívny nadhľad.

Ďalšie drahé kamene

Okrem citrínu má dobrý vplyv na Blížencov tiež akvamarín, ktorý pomáha upokojiť ich príliš aktívnu myseľ a prekonávať strach. Na rozvoj kreativity priaznivo pôsobí topás a tyrkys. K pozitívnym zmenám v živote môže Blížencom prispieť vltavín a s nervozitou im pomáha olivín.

 visiace náušnice s citrínom a diamanty - KLENOTA

Rak (22.6.-22.7.)

Jasne zelený smaragd

Pre intuitívne znamenie Raka je zásadným kameňom zelený smaragd. Jeho intuíciu prehlbuje a dokáže zmierňovať typickú náladovosť tohto znamenia. Tiež mu dodáva energiu, silu a sebaistotu.

Ďalšie drahé kamene

Z ďalších kameňov podľa dátumu narodenia sa k Rakom hodia napríklad perly, ktoré im majú pomáhať cítiť sa istejšie ohľadom budúcnosti. Vďaka opálu sa zbavujú strachu vo chvíľach, kedy o sebe pochybujú. Duševnú rovnováhu im pomáhajú nastoliť mesačné kamene. A rubín je im nápomocný pri zlepšovaní vzťahov.

 Prsteň sa smaragdom v bielom zlate - KLENOTA

Lev (23.7.-22.8.)

Ohnivý rubín

Odvážne a charizmatické znamenie Leva je spájané predovšetkým s rubínom. Má byť kľúčom k zaisteniu dobrého zdravia a prosperity. Podnecuje v tomto znamení štedrosť, dodáva mu vitalitu a rozvíja jeho schopnosť milovať.

Ďalšie drahé kamene

Nezničiteľný diamant podporuje Levy vo vytrvalosti a pomáha ním plniť si svoje priania. Citrín povzbudzuje individualitu a sebavedomie tohto znamenia. Dobre posúdiť plány do budúcnosti a uspieť Levom pomôže jantár. Granáty umocňujú ich vlastnosti, ako je rozhodnosť a podnikavosť. A k veľkorysosti toto znamenie povzbudzuje topás.

 prívesok s rubínom s diamantmi v žltom zlate - KLENOTA

Panna (23.7.-22.9)

Kráľovský zafír

Tým pravým drahým kameňom podľa znamenia je pre perfekcionistické Panny modrý zafír. Má im byť dobrým sprievodcom v snahe o dokonalosť, súčasne im ale pomáha udržať si vnútornú harmóniu. Podporuje ich tiež vo vytrvalosti a práci na sebe.

Ďalšie drahé kamene

Zafír u tohto znamenia dobre doplní jantár, ktorý mu pomáha uvoľniť sa a posilňovať trpezlivosť. Vďaka ametystu Panny ľahšie docielia rovnováhy medzi rozumom a citom. Karneol im prináša radosť do života. Citríny potom majú dobrý vplyv na schopnosť Panien dokončovať, čo si predsavzali. Zelenkavé olivíny majú pomôcť odbúravať stres.

 prsteň a retiazku v bielom zlate s centrálnym zafírom a diamanty - KLENOTA

Váhy (23.9.-23.10.)

Romanticky naladený ružový turmalín

Vždy spravodlivým Váham prospieva prítomnosť turmalínu. Posilňuje ich vyrovnanosť a pomáha im s úzkosťou a so stresom. Dokáže podporiť ich vrodený takt a pôsobí dobre proti negatívnym pocitom.

Ďalšie drahé kamene

Perly Váham pomáhajú posilňovať medziľudské vzťahy a priaznivo pôsobia na rozvoj osobnosti. Úprimnosť v nich podnecuje zafír. Zelený smaragd zvyšuje ohľaduplnosť, nežný morganit je nápomocný v oblasti partnerských vzťahov a koral je prospešný v oblasti citov.

 turmalínové náušnice s diamantmi - KLENOTA

Škorpión (24.10.-22.11.)

Tmavo fialová elegancia v podobe ametystu

Pre Škorpiónov bude mať z drahých kameňov výrazné pozitívne účinky ametyst. Zvyšuje ich intuíciu a dodáva dôveru. Pomáha im cítiť sa pokojne a spokojne. Tiež odstraňuje negatívne emócie.

Ďalšie drahé kamene

Emocionálnu stránku tohto znamenia podporuje granát, opál Škorpiónov zbavuje strachu. Ohnivý rubín je tým pravým, ak chce toto znamenie uspieť v milostnom živote. Turmalín zase zbavuje Škorpiónov falošných predstáv. Ak vás ako Škorpióna občas trápia problémy so sústredením, môže vám s koncentráciou pomôcť topás.

 zlatý náhrdelník s ametystom - KLENOTA

Strelec (23.11.-21.12.)

Brilantný topás a jeho nebesky modrý odtieň

K vytrvalému a idealistickému Strelcovi sa skvele hodí topás v rôznych farebných variantoch, obzvlášť v modrej. Prináša mu dobrú náladu, uľavuje od stresu a vďaka tomu prináša životný pokoj. Prebúdza v ňom motiváciu a pomáha mu so sústredením. Aj u tohto znamenia umocňuje racionálne premýšľanie.

Ďalšie drahé kamene

Medzi ďalšie kamene s priaznivými účinkami pre toto znamenie radíme napríklad olivín, ktorý zlepšuje sebadôveru a zmierňuje impulzívnosť tohto znamenia. Ametyst Strelca upokojuje, keď je netrpezlivý. Bojovať s povrchnosťou pomáha zafír a byť veľkorysejší zase tanzanit. Nežný ružový turmalín je dobrým pomocníkom na zvýšenie cieľavedomosti.

 zlatý náhrdelník s ametystom - KLENOTA

Kozorožec (22.12.-20.1.)

Tajuplný mesačný kameň

Pre realistické a triezvo konajúce znamenie Kozorožca je dôležitým kameňom mesačný kameň. Prospieva mu napríklad zjemňovaním jeho vrodenej tvrdosti v myslení a konaní, zmierňovaním konfliktov a dodaním schopnosti konať taktne a elegantne.

Ďalšie drahé kamene

Okrem mesačných kameňov Kozorožcom prospievajú granáty, ktoré im pomáhajú pochopiť ostatných. Optimizmus a podporu pre rast osobnosti do životov tohto znamenia vnášajú ametysty. Vzácne diamanty im pomáhajú sústrediť sa na podstatné veci a perly zmieriť sa so sebou. Rubíny môžu zlepšovať ich kreativitu a dodávať zápal.

 náušnice s mesačným kameňom - ​​KLENOTA

Našli ste si podľa nášho sprievodcu medzi drahokamami alebo polodrahokamami podľa znamenia svojho obľúbenca?